Συστήματα Διασφάλησης Ποιότητας και Υγιεινής Τροφίμων και Νομοθεσία Τροφίμων

K

Member

Ιούνιος 2023

Θεωρία

1. Risk assessmen vs hazard analysis: στάδια, από ποιον γίνεται, σκοπός και πεδίο εφαρμογής

2. Ποιες είναι οι συνιστώσες της ανάλυσης επικινδυνότητας (risk analysis). Ποιες αρμοδιότητες υφίστανται. Ποια νομοθεσία τις θεσπίζει;

3. Τι γνωρίζετε για τους κανόνες του δικαίου (Εθνικοί και Ευρωπαϊκοί). Που στηρίζεται η υπερίσχυση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με την εθνική.

4. Ποιες είναι οι κατηγορίες επιχειρήσεων σύμφωνα με τον υγειονομικό κώδικα και ένα παράδειγμα για την καθεμία.

5. Τι γνωρίζετε για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων και την νομοθεσία που τον διέπει;

6. Α) Τι γνωρίζεται για τις παρεκκλίσεις και την ευελιξία που προβλέπονται από τον Κανονισμό ΕΚ 852/2004, Β) Τι γνωρίζεται για την νοοτροπία ασφάλειας τροφίμων

7. Δροσίνιες αρχές HACCP. Ποια είναι η «εγκάρδια» σχέση του ISO 9001:2015 με το HACCP;

8. Ποια η δομή και οι αρχές των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 9001:2015;

9. Ποια Σχήματα / προγράμματα πιστοποίησης εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων. Πως λαμβάνει χώρα η συγκριτική αξιολόγησή τους; Είναι υποχρεωτική η πιστοποίηση;

10. Α) Τύποι επιθεώρησης και στάδια επιθεώρησης Β) Τι είναι διαπίστευση και τι πιστοποίηση;


Εργαστήριο

Συμπληρώστε τον Πίνακα σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης σας

June 27, 2023 4:25 PM
N

Member

June 27, 2023 8:11 PM