Τεχνολογία Γάλακτος Ι εργ

N

Member

Εργαστήριο 7/2/19

1. Στάδια παρασκευής παραδοσιακού γιαουρτιού, ποιες οι διαφορές του με το βιομηχανικό.

2. Η γνωστή άσκηση που βάζει με τον κορυφολόγο.

3. α) Σε γάλα που αναλύθηκε η δοκιμή της λακτουπεροξειδάσης είναι αρνητική, τι αναμένεται να είναι η δοκιμή της αλκαλικής φωσφατάσης;

β) Πώς εκφράζεται η οξύτητα του βουτύρου και σε τι αποσκοπεί ο προσδιορισμός της;

Θεματα

Θεματα θεωριας Φεβρουαριος 2015

1. Ποιες είναι η ενεργειες που γινονται στο γαλα όταν εισερχεται στη βιομηχανια για παραγωγη προιοντων\

2. περιγραψτε τα σταδια παραγωγης βουτυρου-είναι απαραιτητη η προσθηκη καλλιεργειας-ποια είναι η σημαντικοτερη μετατροπη στο βουτυρο

3. περιγραψτε τα σταδια παραγωγης παγωτου και ποια η σημασια της ωριμανσης του μιγματος

4. περιγραψτε τα σταδια παραγωγης UHT γαλακτος

5. περιγραψτε τις μεθοδους παραγωγης σκόνης γαλακτος

6. περιγραψτε τα σταδια παραγωγης βιομηχανικου γιαουρτιου set και stirred, ποια η βασικη διαφορα των 2 αυτων τυπων , ποια ης συνεργιστικη δραση της κυριας μικροχλωριδας

7. τι μπορουμε να πετυχουμε με τη φυγοκεντρηση, μπορει να γινει απομακρυνση φορτιου με τη φυγοκεντρηση και ειχε τμηματα κορυφολου να πουμε ποιο είναι τι

Θεματα εργαστηριο

1. Ποια τα κριτηρια ελεγχου του παστεριωμενου και υψηλης θερμικης επεξεργασιας γαλακτος

2. Ασκηση με παγωτο

3. Ασκηση με γαλα και παρασκευη προιοντων (Μασουρας)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 - ΘΕΩΡΙΑ

1) ποιοι ειναι οι δυο τυποι βιομηχανικου γιαουρτιου και ποιες οι ομοιοτητες και διαφορες τους? και ενα αλλο ερωτημα π δν το θυμαμαι (και εννοει τα set και stirred)

2) σταδια παραγωγης παραδοσιακου βουτυρου?

3) ?? ας το γραψει καποιος δν το θυμαμαι..

4) 4-5 πολλαπλης με αιτιολογηση π ειχαν περισσοτερες απο μια σωστη

5) 5 ΣΛ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

1) παραδοσιακο γιαουρτι διαφορες με τα βιομηχανικα

2) ασκηση με κρεμα πχ. εχουμε 80000kg πληρες γαλα λιποπεριεκτικοτητας 4% και θελουμε να φτιαξουμε α) 5000kg κρεμα λιποπεριεκτικοτητας 40%, β) 1200kg βουτυρο, γ) 65000kg γαλα λιποπεριεκτικοτητας 1,5%. i) ποσα κιλα πληρες γάλα θα χρησιμοποιηθει για την κρεμα, ii) ποιο ποσοστο της κρεμας θα γινει βουτυρο?, iii) ποσα kg πληρες και ποσα απαχου χρησιμοποιηθηκαν για την παραγωγη γαλακτος λιποπεριεκτικοτητας.

3) πως καταλαβαινουμε αν εχει γινει σωστη παστεριωση η γενικα παστεριωση (αλκαλικη φωσφαταση)

Ιούνιος 2019 (επι πτυχιω)

1. Στάδια παραγωγής UHT γάλακτος

2. Βασικά συστατικά παγωτού και ρόλος σταθεροποιητών

3. Παραγωγή βουτύρου με τη μέθοδο της βουτυροκάδης/κύρια μεταβολή που συμβαίνει

4. Μικροοργανισμοί π χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζυμούμενων προϊόντων

5. Στάδια παραγωγής βιομηχανικού γιαουρτιού (set+stirred)

6. 5 Σ-Λ

June 25, 2023 5:40 PM